15:00

Referat: Norrstrands IF - Västanviks AIF

Säsongens sista match mot Norrstrand var i stort sett betydelselös för oss men var helt avgörande för våra lokalkonkurenter Torsby IF och jag tror många inom deras organissation trodde på en NIF vinst.
Detta konspirationsscenario fanns dock inte i vårat lag även om spelet från vår sida låg på en mycket låg nivå från start.
Det fanns dock saker som gjorde att vi inte kunde förvänta oss nån toppinsats då Per o Nikola var avstängda o Hedström kastade in handduken pga skada redan innan avfärd. När vi började värma upp hade både Vito o Johan problem som behövde åtgärdas så NIF hade verkligen läge att ta hem matchen.

Matchen startade i mycket lågt tempo där vi vilket kanske är förståligt inte gav järnet men det var mer förvånande att Nif inte hade mer frenesi i spelet.
Detta gjorde att det var en otroligt tråkig match att kolla på men efter 10min får vi i alla fall hoppa till.
Detta då Nif är framme i straffområdet och och kan rulla en boll mot mål som smiter strax utanför stolpen.
Våran insats hitills är under all kritik men trots det kan inte ett lamt Nif skapa speciellt mycket.
Vi löper som sagt i nått vacum men efter 19min får Fredrik bollen utanför straffområdet och bestämmer sig för att ge järnet vilket ger ett friläge till vänster men målisen parerar och vi har ingen med på returen.
Några minuter senare får Nif ett jätteläge efter slarv i vårt försvar men chansen rinner ut i sanden.
Efter dryga halvtimmen går det inte längre för Vito så han måste gå ut.
I 35.e minuten får vi äntligen till ett genomtänkt anfall när Darko har bollen på mitten o hittar Milan som i sin tur rullar bollen snett utåt till höger där Micke kommer i full fart och med en yttersida snyggt skruvar in bollen i bortre gaveln.
Glädjen över målet varade i tre minuter för då får de en frispark som vi slår bort men de lyfter fram bollen igen och då blir en spelare i misstänkt offsideläge ren till höger och kan dra in ett vinkelskott.
Halvleken rinner mot sitt slut men på tillägstid kan man från korvkön se Fredrik få ett bra läge i straffområdet. Hans skott räddas av målvakten men returen går ut till en för dagen het Micke som från snäv vinkel kan slå in bollen i mål.
2-1 ledning i paus var kanske rättvist sett tilll spelet som trots det inte var på nån högre nivå men att Norrstrand inte visade mer kämpaglöd kändes mycket konstigt.
Vi fick en tuff start på andra halvlek då Darko fick sitt andra gula i en situation där det nog var Johan som egentligen skull haft kortet och nu väntade vi oss en anstormning från våra motståndare.
Den anstormningen lät dock vänta på sig och det märktes inte att vi hade en man utvisad för nu skärpte vi till oss lite mer och tog tag i spelet på ett bättre sätt än tidigare.
Detta gav också resultat i målprotokollet i den 60.e minuten när Anton får tag i bollen utanför straffområdet och kan helt ostört vandra runt deras backlinjen på högersidan och lägga in bollen vid bortre stolpen.
Efter 80 min kommer så spiken i kistan trodde vi när Fredrik får skottläge i straffområdet men skottet blockas innan bollen efter några studsar hit o dit hamnar hos Philip som kan trycka in den i nät vilket var hans första efterlängtade mål i A-laget.
Efter detta mål började Nif till slut bli lite desperata och lyfte upp folk för att mata långbollar. När vi samtidigt föll ner med hela laget o lät en ensam anfallare jaga mot deras backlinje o mittfält kunde de enkelt ta sig fram o måtta in inlägg på inlägg mot vårt mål. Detta gav utdelning efter 85min när en låg boll kommer mot Branco men han missbedömer den helt så den går förbi och via en försvarsfot in i nät. Nu fick de riktig vittring och trycket blev massivt och med det kom ännu en reducering när vi är passiva i straffområdet och låter en spelare i lugn o ro stå o ladda mitt i straffområdet vilket gav trean för dom.
Nu var de bara ett mål från att fixa kontraktet och sista tre minuterna blev dramatiska då de flyttade upp även den storväxte målisen i straffområdet och det var mycket nära ett par gånger att bollen kunde gått in men till slut kom slutsignalen och framförallt Tif kunde andas ut.
Detta innebär att vi har en het fotbollsommar i området att se fram mot även nästa säsong.
Detta var en match som inte många i vårt lag kan va nöjda med spelmässigt för det var bara en handfull spelare som gjorde en godkänd insats och det är konstigt att inte våra motståndare kan utnyttja läget mot ett omotiverat skadeskjutet motstånd som har en man utvisad på ett bättre sätt.
Tycker man kan ge Fredrik o Micke godkänt för de försökte hela matchen få till nått offensivt och sen var det kul att se Tobbes insats då han fick ersätta Vito och det är mycket synd att handbollen är nr ett för honom.

Matchfakta: 4-3 (2-1)

1-0 35min Micke (Milan) Milan rullar ut bollen till höger där Micke kommer o drar in en yttersida från 25meter.
1-1 38min Vinkelskott i friläge på chansboll uppåt från deras fösvar.
2-1 45min Micke Målvaktsretur efter skott från Fredrik
3-1 60min Anton Anton vandrar runt deras vänsterfösvar o får friläge till höger.
4-1 80min Philp Fredriks skott blockas och efter några studsar når bollen Philip som kan dra in den i nät
4-2 85min Boll in i straffområdet som Branco missbedömer så den kan efter studs på försvarare rulla in i nät
4-3 89min Närskott från oatackerad spelare mitt i straffområdet.